Uitnodiging thema-avond ChristenUnie De Langstraat

alv.jpgdonderdag 28 maart 2019 21:41

Op woensdag 3 april houdt ChristenUnie De Langstraat een thema-avond voor haar leden. Niet-leden zijn ook welkom. De avond is in Zidewinde te Sprang-Capelle en begint om 20.00 uur.

We gaan die avond in gesprek met Hermen Vreugdenhil, de gekozen kandidaat voor de ChristenUnie-SGP in de Provinciale Staten van Noord-Brabant. Het zal gaan over de inzet in de komende Statenperiode. De focus zal gericht zijn op de provincie. De afgelopen tijd leek het erop dat Den Haag de verkiezingen gekaapt hadden. Artikelen met als titel: “Minder Den Haag graag…” gaven daar uiting aan. Voorstellen om de provinciale statenverkiezingen te spreiden en per provincie te stemmen zou kunnen leiden tot meer aandacht voor onze provinciale problemen en voor minder schoksgewijze invloeden op de landelijke politiek. Eens zijn de provinciale statenverkiezingen gestart als een afgeleide van het districtenstelsel.

Iedere provincie heeft zo haar eigen problemen en die vragen om provinciale oplossingen. Veel thema’s in de verkiezingsretoriek gingen over landelijke thema’s waar de provincie geen zeggenschap over heeft. Na de verkiezingen is de vraag dan ook actueel wat er in onze provincie gaat gebeuren of juist niet. Zekerheid hebben we daar nog niet over aangezien de coalitiebesprekingen net gestart zijn. Welke rol speelt de ChristenUnie nu als kleine partij? Een vraag die voor ChristenUnie-stemmers van belang is. Helaas hebben we in de Staten geen tweede zetel weten te bemachtigen, maar daarmee is nog niet alles gezegd. Wilt u meer weten, kom dan naar onze themabijeenkomst, ook fractie- en bestuurszaken komen kort aan de orde. U bent van harte welkom.

« Terug

Reacties op 'Uitnodiging thema-avond ChristenUnie De Langstraat'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.